Sivut

18.9.2014

Sunnuntainen retkemme Tallinnaan (7.9.)
 
Kuva: Ulrich Kruggel


Lähdimme saksalaisen ystäväperheemme Brunhilde ja Ulrich Kruggelin kanssa päiväkäynnille  Tallinnaan.  Kruggelit asuvat Dessaussa, Alvar Aallon varhaisten vaikutteiden tyyssijassa.

Eckerö Line ei ole nopein, tyyntä Suomenlahtea se kuitenkin kynsi juhlavasti. Perillä katsastimme pikaisesti Viru-hotellin kattonäkymät, kun mukana oli puoliammattilainen ikuistaja. Ylhäällä ohitimme KGP:n museoalueen, koska edellisellä kerralla jo ihmettelimme kommunistiajan pirullisen yksityiskohtaista valvontaa.

Kun oli sivuttu ensimmäisen suomalaisen naisarkkitehdin, Wiivi Lönnin Estonia teatteri, edessämme kadunvarressa oli valtava kukkaloisto: kaiken hintaisia kimppuja, joista vieraamme paluumatkalla poimivat yhden näyttävimmistä.

Torilla oli nautinnollista ruokailla, vaikka ihmettelimmekin upeasti esille asetettujen annosten pienuutta. Torilta suuntasimme  museoksi jo kommunistiaikaan muutettuun Nikulisten kirkkoon. Vanhojen taideteosten sisällön voi ymmärtää entistä paremmin nyt, kun ne esitellään myös  uuden teknologian keinoin. Jaanin kirkossa istuimme hetken ja nautimme  ylevästä urkumusiikista. Juuri tässä kirkossa ystävämme Toomas Paul, Uuden testamentin suomentaja, palveli viimeiset virkavuotensa. Jaanin kirkkoon päättyy syyskuun alusta jatkunut Arvo Pärt -juhla

Nousimme Lyhytjalkaa Toompealle, sillä valokuvauksesta innostunut Ulrich halusi ikuistaa kaupunkinäkymiä. Tuomiokirkon ohitimme tällä kertaa kunnioituksella, ja suuntasimme Pitkäjalkaa alas museaaliseen Raekoda-apteekkiin.  Vielä vilkaisu Virun kauppakeskukseen.  Yhdessä päivässä ei pitkälle pötkitä.

Suomalaiset, jotka ovat maassa suurin turistiryhmä, viettivät viime vuonna Virossa 3 miljoonaa päivää. Suomessa taas virolaiset muodostavat suurimman vierastyöläisten joukon. Kasvua on matkailussa ollut 10 %. Viinojen testivoittaja on Viru Valge. Sitä sekä viinejä  ja lääkkeitä voi ostaa halvemmalla ja sitä suomalaiset näyttävät tekevänkin…

Tallinnan satamassa voi ilmapallolla nousta 12 minuutiksi 120 metriin. Lento jäi seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti